Всесвітній день шоколаду: топ-5 солодких рецептів, які варто приготувати сьогодні<p>1 жовтня відзначається Всесвітній день какао та шоколаду. З цієї нагоди УНН пропонує добірку з п'яти простих рецептів, які можна
приготувати вдома.</p>
Сьогодні, 1 жовтня, відзначають Всесвітній день какао та шоколаду. На честь цього свята УНН зібрав добірку із 5 нескладних рецептів із використанням цих продуктів, які ви легко можете приготувати вдома та долучитися до святкування.
Домашні шоколадні трюфеліІнгредієнти
- чорний шоколад – 200 г;
- вершки 30% – 100 мл;
- вершкове масло – 30 г;
- какао-порошок – 3 ст. л.;
- коньяк або лікер – 1 ст. л. – за бажанням.
Спосіб приготування
Доведіть вершки до легкого закипання й залийте ними поламаний на шматочки шоколад. Почекайте поки він розтопиться. Додайте масло, перемішайте до однорідності. За бажанням додайте алкоголь.
Накрийте плівкою й охолодіть масу в холодильнику 3-4 години. Коли маса загусне, сформуйте ложкою маленькі кульки. Обкатайте їх у какао-порошку. Зберігайте в холодильнику, подавайте охолодженими.
Шоколадно-кавовий чизкейк без випіканняІнгредієнти (форма 20 см)
- печиво шоколадне – 250 г;
- вершкове масло – 100 г;
- вершковий сир – 400 г;
- вершки 30% – 200 мл;
- чорний шоколад – 150 г;
- цукрова пудра – 100 г;
- розчинна кава – 1 ч. л.;
- какао для присипки.
Спосіб приготування
Подрібніть печиво в крихту, змішайте з розтопленим маслом і утрамбуйте у форму. Вершки збийте до пишної маси. Шоколад розтопіть і злегка охолодіть.
Вершковий сир збийте з цукровою пудрою, додайте шоколад і каву. Обережно введіть збиті вершки. Викладіть на основу з печива й залиште в холодильнику мінімум на 5 годин. Перед подачею присипте какао.
Мексиканський гарячий шоколад із чиліІнгредієнти (на 2 порції)
- молоко – 400 мл;
- чорний шоколад – 80 г;
- какао – 1 ст. л.;
- цукор – 2 ст. л.;
- кориця – ½ ч. л.;
- щіпка каєнського перцю або чилі.
Спосіб приготування
Нагрійте молоко, додайте какао та цукор. Добре перемішайте. Покладіть поламаний шоколад і корицю, прогрівайте до розчинення. Наприкінці додайте щіпку чилі (на смак). Збийте вінчиком до легкої пінки й подайте гарячим.
Шоколадні млинці з апельсиновим соусомІнгредієнти (на 8 млинців)
- борошно – 150 г;
- какао – 2 ст. л.;
- молоко – 300 мл;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 2 ст. л.;
- розтоплене масло – 30 г;
- сіль – щіпка.
Для соусу
- апельсиновий сік – 150 мл;
- цедра апельсина – 1 ч. л.;
- цукор – 2 ст. л.;
- крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
Спосіб приготування
Збийте яйця з цукром і сіллю, додайте молоко. Всипте просіяне борошно й какао, перемішайте. Влийте масло, збийте до гладкого тіста. Випікайте тонкі млинці на розігрітій сковороді.
Для соусу: змішайте сік, цедру, цукор і крохмаль, варіть до загустіння. Подайте млинці з апельсиновим соусом і тертим шоколадом.
Шоколадна гранолаІнгредієнти
- вівсяні пластівці – 250 г;
- горіхи (мигдаль, волоські) – 100 г;
- насіння (гарбузове, соняшникове) – 50 г;
- мед – 3 ст. л.;
- какао-порошок – 2 ст. л.;
- чорний шоколад – 80 г;
- кокосова олія – 2 ст. л.
Спосіб приготування
Змішайте пластівці, горіхи та насіння. Розтопіть мед із кокосовою олією, додайте какао, перемішайте. Полийте суміш і добре перемішайте.
Викладіть на деко, випікайте при 160°C 25 хв, помішуючи. Дайте охолонути, додайте подрібнений шоколад. Зберігайте у банці, подавайте з молоком чи йогуртом.
Источник: УНН