• Головна
  • Контакты
Понеділок, 22 Грудня, 2025
Нема результатів
View All Result
Daily News
  • Головна
  • Україна
  • Київ
  • Світ
  • Бізнес
  • Політика
  • Спорт
  • IT технології
  • Daily Life
  • Публікації
  • Головна
  • Україна
  • Київ
  • Світ
  • Бізнес
  • Політика
  • Спорт
  • IT технології
  • Daily Life
  • Публікації
Нема результатів
View All Result
Daily News
Нема результатів
View All Result
Головна Новини від партнерів

Готуємо вино в домашніх умовах: вишуканий та п’янкий рецепт

15 Вересня, 2025 / 08:28
в Новини від партнерів
0 0
A A
Share on FacebookShare on Twitter

Готуємо вино в домашніх умовах: вишуканий та п’янкий рецепт<p>Дізнайтеся, як приготувати домашнє вино з винограду, дотримуючись гігієни та температурного режиму. Рецепт включає вибір
винограду, процес бродіння, додавання цукру та дозрівання напою.</p>

Келих доброго вина – що може бути краще після виснажливого робочого дня або ж під час перегляду хорошого фільму у вихідний. Зараз придбати пляшку вина не складно. Але УНН пропонує піти далі і створити власне домашнє вино, щоб насолоджуватися не лише вишуканим напоєм, але і плодами власних трудів. 

Як обрати виноград для домашнього вина

Коли ви обираєте виноград для виробництва домашнього вина, необхідно брати до уваги кілька ключових факторів, які впливатимуть на якість та смак: 

•  кліматичні умови регіону, 

•  цукровість,

•  кислотність, 

•  опір до хвороб сорту. 

Загалом можна використовувати будь-які сорти, однак бажано обрати якісний виноград, щоб вино вийшло справді смачним. Радимо обрати такі сорти: 

•  Платовський, 

•  Регент;

•  Сапераві; 

•  Каберне;

•  Совіньйон; 

•  Кристал;

•  Фестивальний.

Як робити домашнє вино

Під час приготування домашнього вина необхідно дотримуватись гігієни. Варто забезпечити чистоту при всіх процесах. Ретельно мити всі посудини, інструменти та руки. Смак вина може постраждати навіть від незначного забруднення.

Використовувати лише повністю дозрілий виноград, адже якість вина значною мірою залежить від якості сировини.

Слідкувати за температурою на різних етапах виробництва. Температурний режим впливає на ферментацію та процес “старіння”.

Варто дати вину достатньо часу для дозрівання. Це дає змогу розвинутися смаковим характеристикам та ароматам вина.

Найпростіше домашнє вино з винограду

Інгредієнти:

•  Виноград;

•  Цукор – 1-2 кг (приблизна кількість на 10 л соку);

•  Вода – 2 л (приблизна кількість на 10 л соку).

Як правильно зробити вино в домашніх умовах

Варто зібрати виноград у сонячну суху погоду, не раніше як за 2-3 дні після дощу. Відділити ягоди винограду від гребнів, видалити всі зайві листочки, гілочки, нестиглі та гнилі виноградини. Промивати його не потрібно, адже на шкірці є так звані “дикі дріжджі”, які сприятимуть процесу бродіння.

Виноград треба добре розім’яти за допомогою дерев’яної товкачки, або можна зробити це руками. Перекласти масу у харчову пластикову тару та накрити кришкою так, щоб був доступ повітря. Тобто, тара не має бути герметичною.

Залишаємо ємність у теплому місці на 3-4 дні для бродіння. Кожен день потрібно зранку та ввечері перемішувати масу, зверху постійно буде утворюватись “шапка” зі шкірок.

Після цього віджати макух за допомогою пресу, а сік перецідити через марлю 2-3 рази. Головне відділити весь макух від соку. На цьому етапі до 10 літрів виноградного сусла додати 1 кг цукру та 2 літри води. Після цього добре перемішати.

Перелити виноградну суміш у великий скляний бутиль, наповнюючи ємність на 70-80%. Банку закрити водяним затвором. Краще використовувати спеціальні кришки з гідрозатвором. Якщо ж такої немає, підійде медична рукавичка з маленьким отвором на пальці.

Потім поставити ємність в тепле місце для продовження бродіння. Температура приміщення має бути 20-28°C. Це важливо, бо якщо в приміщенні буде холодно, процес бродіння зупиниться і виноградна маса просто зіпсується.

Через десять днів бродіння варто спробувати сік на смак, він має бути не кислим, але і не приторно солодким. Після цього відлити в окрему ємність один літр соку та додати один кілограм цукру, перемішуй до його розчинення. Потім цю солодку суміш треба вилити назад до бутля та знову закрити гідрозатвором. З цукром необхідно бути обережними, адже він використовується для підвищення градусу алкоголю в винах.

Процес бродіння має завершитись приблизно через три тижні з моменту, як було поставлено гідрозатвор. На дні ємності має утворитися багато осаду, який потрібно відділити від вина. Для цього треба перемістити вино на підставку висотою 50-60 см від підлоги, залишити так на один день, аби осад знову опинився на дні. “Знімати вино” за допомогою прозорого силіконового шлангу. Кінець трубки не повинен торкатися осаду, тому опускати треба за 2-3 см до нього.

Після цього треба перелити чисте вино в скляні ємності доверху, закрити поліетиленовими кришками. Поставити банки для дозрівання в прохолодне приміщення або льох, при температурі 5-16°C. Якщо на дні банки знову утворився осад, потрібно знову “зняти вино” за допомогою трубочки. Етап дозрівання триває 40-380 днів, це залежить від сорту винограду.

Коли вино повністю дозріло і осад перестав утворюватися, його можна перелити в скляні пляшки та закрити корком.

Источник: УНН

Попередня новина

Частина Запорізького району досі без світла після нічної атаки рф

Наступна новина

Сили оборони зачистили Панківку та прилеглі території від ворога – "Азов"

Схожі Новини

ДБР підтвердили затримання Кудрицького за підозрою у шахрайському заволодінні коштами "Укренерго"

28 Жовтня, 2025 / 09:54

ДБР підтвердили затримання Кудрицького за підозрою у шахрайському заволодінні коштами "Укренерго"<p>У ДБР підтвердили затримання колишнього голови "Укренерго" Володимира Кудрицького. Йому...

Зеленський пояснив, чому Україні потрібні саме винищувачі Gripen

28 Жовтня, 2025 / 09:51

Зеленський пояснив, чому Україні потрібні саме винищувачі Gripen<p>Президент Володимир Зеленський пояснив, що винищувачі Gripen є одними з найкорисніших для України...

В українських вишах навчається 25,5 тис. іноземних студентів: найбільше з Китаю, а з рф – понад 400

28 Жовтня, 2025 / 09:42

В українських вишах навчається 25,5 тис. іноземних студентів: найбільше з Китаю, а з рф - понад 400<p>В українських ЗВО навчається...

Наступна новина

Сили оборони зачистили Панківку та прилеглі території від ворога - "Азов"

ПОПУЛЯРНЕ СЬОГОДНІ

  • На Львівщині вантажівка в'їхала у житловий будинок: подробиці ДТП

    0 поширити
    Share 0 Tweet 0
  • Зеленський пояснив, чому Україні потрібні саме винищувачі Gripen

    0 поширити
    Share 0 Tweet 0
  • ДБР підтвердили затримання Кудрицького за підозрою у шахрайському заволодінні коштами "Укренерго"

    0 поширити
    Share 0 Tweet 0
  • В українських вишах навчається 25,5 тис. іноземних студентів: найбільше з Китаю, а з рф – понад 400

    0 поширити
    Share 0 Tweet 0
  • Правоохоронці затримали колишнього керівника "Укренерго" Кудрицького: деталі справи з розкраданням на мільйони на об'єктах енергосистеми

    0 поширити
    Share 0 Tweet 0

ОСТАННІ НОВИНИ

Світ

Вибух на ТЕЦ: частина Сахаліна без світла

2 місяці тому
Політика

Були труднощі: Зеленський розповів про Фламінго

2 місяці тому
Україна

Україна переходить на зимовий час

2 місяці тому
Україна

Атака “шахедів”: у Києві зросло число поранених

2 місяці тому
Політика

Зеленський озвучив масштаби атак РФ за тиждень

2 місяці тому
Київ

Удар по Києву: двоє загиблих, 13 поранених

2 місяці тому
Україна

ППО знешкодила чотири ракети та 50 дронів РФ

2 місяці тому
Політика

Зеленський просить Європу позичити “Петріоти”

2 місяці тому
Показати ще

Ми на Facebook

  • Головна
  • Новини від партнерів
  • Контакты
RSS

© 2025 Daily.com.ua - щоденні новини України | Підтримка сайту Webdesigner.com.ua

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Нема результатів
View All Result
  • Головна
  • Контакты

© 2025 Daily.com.ua - щоденні новини України | Підтримка сайту Webdesigner.com.ua